BluePink BluePink
XHost
Servere virtuale de la 20 eur / luna. Servere dedicate de la 100 eur / luna - servicii de administrare si monitorizare incluse. Colocare servere si echipamente de la 75 eur / luna. Pentru detalii accesati site-ul BluePink.

Traversare S-N in Piatra Mare

Echipa: Gabi si Adriana Radu(surori), George Dogaru, Cornelia Nastase, Ines Pavel, Catalin Cocolin, Ciprian Micu, Ovidiu Niculescu, eu(viitorul hiker!) si Cosmin(student practicant la Maranatha Ploiesti)
Traseu propus: Predeal-Timisul de Sus-Tamina-Piatra Mare-7Scari-Dimbul Morii
Vremea: placuta, zapada doar pe vf, mare de nori pe vai, seara ploaie

animatie gif

10 DECEMBRIE 2000, DUMINICA
Ma las greu convins sa particip la aceasta excursie. Am alte planuri pt luna decembrie, vreau Meridionali. Nu am mai iesit pe munte din august asa ca pina la urma dimineata plec spre gara Vest unde ne-am dat intilnire. Sintem 10 tineri de la biserica. Si la ora 6 urcam in ersonalul ce duce doar pina la Predeal. E bine si asa, cunosc drumul mai departe spre Timisul de Sus. Pe tren incepem si cintam. Ne simtim bine desi de mai bine de 10 zile vremea e mohorita. Nu stim ce ne va rezerva muntele.
La 7:50 debarcam in Predeal si pornim spre Nord pe la Monumentul Aviatorului Mihail Saulescu. Apoii prindem o potecuta marcata spre Cotul Donului. Imediat apar primele incidente ...tehnice. Tocul unei ghete incepe sa cedeze. Problema se amelioreaza cu ajutorul unei parazapezi.
8:50 sosim la Cotul Donului, la cab Timisu de Sus. Continuam pe sosea spre Brasov, cale de circa 30min si ne incadram pe drumul forestier Tamina. Vremea e inchisa si nu sint sigur daca nu va ploua. Urcam in serpentine si la ora 10 trecem pe la Tamina. Din pacate nu coborim spre Cascada pt a vizita zona. In drum sint citiva pereti de escalada, inca neamenajati.
Continuam pe forestier si ajungem la un canton unde sint multi ciini. In harmalia de acolo nu sintem atenti pe unde este marcajul si depasim cantonul. Pe stinga e valea Tamina. Hotarim sa urcam pieptim in Culmea Galbeneasa, in dreapta, unde ar trebui sa fie marcajul. Ptiu, urcus obositor, fiecare da ce are mai bun din el. Sint scoase si niste dulciuri.
Ura! am gasit marcajul! il urmam si in scurt timp iesim la gol alpin linga o mica stina. Pun ochii pe ea pt o eventuala tura de iarna.(ora 12). Acum urmam citiva stilpi de marcaj. Peisajul ni s-a deschis, soarele a strapuns norii si sintem fericiti. Urcam incet bucurindu-ne de pajiste, de peisaj si de soare.
12:50 Vf Piatra Mare, sintem infometati si intindem o masa "cimpeneasca".
poza grup
Din pacate nu am luat baterii noi si nu am reusit decit o poza. E bine si asa!
Dupa cca 40min coborim spre ruinele cabanei Piatra Mare. Intilnim si zapada. Ines si Cosmin se grabesc pt a prinde un tren. Le arat directia si ne despartim.(ora 14) Nu am mai trecut pe aici din 1996 cu clubul Em Cristea din Ploiesti. Nu s-a schimbat nimic. Din neatentie nu prindem marcajul direct spre 7Scari. E ok si Drumul Familiar. Coborim dstul de repede, e doar decembrie, zilele fiind cele mai scurte din an.
15:30 bifurcatia spre 7 Scari. Coborim abrupt, urcam si iar coborim pina in firul Sipoaiei in Canion. Sintem fascinati, pacat ca nu avem prea mult timp si niciunul nu are lanterna.
16:30 terminam Canionul. Incepe ploaia si coborim fiecare tacuti. Gheata Gabrielei abia se mai tine si mai avem mult de marsaluit.
17:45 Dimbu Morii, eu si George mergem la Posta pt a ne exercita dreptul la vot. E al2-lea tur, batalia finala intre Vadim si Iliescu.
Mergem in sir indian spre Timisul de Jos. Ploua, si majoritatea sintem uzi. Pina la trenul nostru(~20) ne miscam prin halta. Pe tren aceeasi veselie a oamenilor tineri si bucurosi.
Ines si Cosmin au ratat Canionul 7 Scari si au mers pe Drumul Familiar.

Impresii:drum extraordinar de frumos, echipa de nota 10.
Concluzie: drumul trebuie facut la final de toamna asa ca noi. Mai vreau!